Electrical cars will require tyres indicated for electrical car use

Er Tilpasset Elbiler

Elbiler Trenger Dekk Som Er Tilpasset Elbiler

Bildekk er en viktig sikkerhetsfunksjon. Det ville være bra hvis flere forsto hvor viktige de er, slik at de ville brukt litt mer tid på å velge riktig dekk som øker sikkerheten deres. Dekkvalg er alltid viktig og avhenger av flere forskjellige faktorer, hvorav den ene er hvilken type bil du har, der dekkdimensjonene er viktige, men også motoren, siden større motorer er tyngre og krever dekk som kan takle den så vel som den høyere hastigheten. Hvis bilen er elektrisk, kreves det et dekk som takler den høyere vekten forårsaket av den økte vekten forårsaket av batteripakkene, samt høyere slitasje på grunn av det høyere dreiemomentet.

Uten ekte dekk øker risikoen for en ulykke. Dette gjelder både sommerdekk og vinterdekk. Dekk skal være av høy kvalitet for å gi god stabilitet og kontroll med godt grep når du trenger det. Om vinteren er det veldig viktig ettersom den glatte overflaten krever dekk som kan gi godt grep på både snø og is. Om sommeren trenger du dekk som har godt grep i både tørre og våte forhold, med gode egenskaper for å forhindre vannutjevning der et kraftig tordenvær raskt kan gi vanskelige forhold med mye vann på veien, der dekkene må kunne drenere vannet raskt for å opprettholde kontakt mellom vei og dekk.

Det er ikke alltid like enkelt å finne riktig dekk. Sommerdekk er litt enklere, da du kan dra bedre nytte av EUs dekkmerking for å sikre at du får dekk som har lav rullemotstand, kort bremseavstand på vått underlag og lav dekkstøy. Alle faktorene som er viktige, da sier det seg selv at du finner dekk som er tilpasset bilen din, som du kan gjøre gjennom en dekkvelger på nettet. Du kan finne dimensjonene dine i bilens manual eller på sideveggen til de nåværende dekkene dine. Ved hjelp av dimensjon kan du finne riktig dekk til bilen din, da er det viktig å forsikre deg om at dekkene du vurderer fungerer godt og anbefales til bruk med elbiler.

Godt dekkvedlikehold og dekk service forlenger dekkets levetid. Dette inkluderer å sjekke dem regelmessig og kjøre nøye og unngå å kjøre på fortauskanter og kjøre hull i gaten. Dette betyr at dekkene må fylles godt slik at de ikke slites raskt. For lavt lufttrykk gjør at dekkene slites raskere og bilen henter mer bensin. For høyt lufttrykk fører til dårlig grep og får midten til å slite raskere.

Nøkkelen er å følge med på dekkens designdybde, slik at du vet når de er utslitte. Når dybden nærmer seg 4 mm, er det på tide å kjøpe nye dekk. Du trenger en dybde på minst 4mm for å ha sikker kjøring, siden du har godt grep og takler vannutjevning. Du må rotere dekkene mellom hvert sommer- og vinterdekk skift. Rotasjonen gjør det mulig å plassere dekkene dine mellom hvert dekkskift. Siden du har en hybrid- eller elbil, må du rotere dekkene oftere.

For mer informasjon om dekk til en elbil, sørg for at de er tilpasset elbiler, besøk: https://vianor.no/