Förbättrad säkerhet när du byter till nya sommardäck

 

säkerhet när du byter till nya sommardäck

Om du har haft vinterdäck på din bil under vintersäsongen, kommer du att flytta in i en varmare säsong där det brukar vara lättare att köra. Människor kan lägga mindre fokus på sommardäck än för vinterdäck, förutom att de har en kraftfull och sportig bil och vill maximera prestandan under sommaren. Dina sommardäck kommer att ha stor inverkan oavsett vilken typ av fordon du har. Även om du inte har en stor och kraftfull sportbil eller en stor SUV, är skillnaden mellan dåliga och bra sommardäck fortfarande betydande och kommer att säkerställa att du kan köra säkert och bekvämt.

Bra sommardäck har mycket bättre grepp på våta vägar, vilket kan vara av stor betydelse när du måste stoppa plötsligt. Du behöver också däck som kan ha bra grepp på torra vägar, men det är lättare än de hala våta vägarna. Det våta greppet kan ses på EU: s däckmärkning, där tre egenskaper anges, så förutom det våta greppet också däckbrus och bränsleeffektivitet markeras. Däckbuller är viktigt för din körkomfort och kanske ännu viktigare om du har en elbil, eftersom högt däckbuller kan vara störande eftersom de är tystare. Bränsleeffektiviteten visar bildäckens rullmotstånd och det är inte bara relevant för bensinförbrukande bil utan också för elektriska och hybrider eftersom du kommer att komma längre med varje laddning, vilket sparar energi och är ett bättre miljöval.

Dina sommardäcken måste också vara utrustade med den senaste tekniken för att förhindra vattenplanering när du kör i våta förhållanden. Detta gör det möjligt för däcken att bättre kanalisera vattnet till sidorna såväl som att lagra vatten i slitbanan för att undvika att däcken förlorar kontakten med vägytan. Förlust av kontakt är farligt och kan lätt leda till olyckor när du tappar kontrollen över bilen. När däcket slits och slitbanans djup avtar, så minskar förmågan att lagra vatten i slitbanan och det våta greppet minskar. Det är därför det är viktigt att byta dina däck till en ny uppsättning däck när slitbanans djup

Du måste också övervaka däcktrycket för att säkerställa att du har optimal prestanda. Lågt däcktryck ökar slitaget och kan också skada däckens sidoväggar. Dina egenskaper som bromsavstånd och vått grepp kommer också att ändras. Om du köper nya sommardäck av hög kvalitet får du bättre grepp, vilket minskar ditt bromsavstånd. Däcken kommer också att prestera bättre på våta ytor och förhoppningsvis ha den senaste tekniken införlivad i slitbanan för att förhindra vattenplaning. Körningen blir mer exakt och säkrare med nya däck, så se till att när du når 4 mm mönsterdjup att du byter alla fyra däck till nya däck.

För mer information om hur nya sommardäck kan ge ökad säkerhet, besök: www.nokiantyres.se