Få Et Motorcykelkørekort I Danmark

Motorcykelkørekort I Danmark

Hvis du ønsker at få et kørekort motorcykel, skal du søge om et kørekort i kategori A, A2 eller A1. For at kunne få dette kørekort skal du deltage i mindst 29 teorilektioner og 22 lektioner i praktisk kørsel. Teoriundervisningen og køreundervisningen skal være i overensstemmelse med undervisningsplanen, som er specifik for kategori A. Hver af disse lektioner forventes at blive gennemført på 45 minutter. For kategorierne A, A2 og A1 skal kandidaten også gennemføre mindst fire lektioner med 45 minutters varighed med øvelse i motorcykels manøvrefærdigheder på en manøvrebane. Ansøgningen om kørekortet kan sendes til borgerservice og det behøver ikke at være dit lokale borgerservice. Inden du sender din ansøgning afsted, skal du sørge for at fremskaffe alle andre nødvendige dokumenter, som skal vedlægges ansøgningen.

Godkendelse Af Ansøgning Om Kørekort

Det er borgerservice som behandler din ansøgning om kørekort, og under hvilke vilkår du får udstedt dit kørekort under. Du skal i forbindelse med aflevering af dine dokumenter, også betale et gebyr til kommunen. Dette gebyr dækker for både den teoretiske og praktiske prøve. Er du uheldig og ikke bestå en prøve, skal dette gebyr betales igen til kommunen. Du kan betale gebyret ved at logge ind på bookingsystemet eller lade din kørelærer gøre det for dig. Det tager normalt 1-2 uger før din ansøgning bliver godkendt. Har du anmærkninger i din lægeerklæring skal din ansøgning forbi embedslægen, hvor sagsbehandlingen kan tage meget længere tid.

Klage Over Afgørelsen Om Kørekortet

Bliver du nægtet godkendelse til at tage et kørekort, har du dog stadigvæk mulighed for at klage over dette. Din klage skal sendes til færdselsstyrelsen, som er ansvarlig for at behandle klager. Du skal regne med at der kan være en behandlingstid på din klage. Du får svar på e-Boks, lige så snart der er nyt i din sag. Klagefristen er tilgængelig i fire uger fra det tidspunkt, hvor politiet eller den lokale administration meddelte sin beslutning om at afvise kørekortansøgningen. Har du anmærkninger i din lægeerklæring, kan et evt. udfald i din favør, være underlagt restriktioner på hvor længe dit kørekort er gyldigt.

Motorcykel Kørekort

Når du tager et motorcykelkørekort, kan det oftest være svært at finde den helt rigtige køreskole. Det kan derfor være en god ide at tage forbi forskellige køreskoler og se hvad de kan tilbyde. Hvis du er bosiddende i Bagsværd, og søger efter Køreskole Bagsværd kan det være en god ide også at se i omegnen efter en god køreskole.

Sådan er reglerne for motorcykelkørekort i Danmark

Nødvendige Dokumenter

Legitimation

Du kan medbringe dit gamle kørekort, pas eller en anden identifikationsform. Hvis du ikke har dit kørekort eller pas, kan du bruge din dåbsattest, din sygesikringsattest eller din fødselsattest med andet gyldigt billed-id. Dokumentet skal være forsynet med dit identitetsbillede. Hvis din dato eller dit fødested ikke er nævnt, skal du fremvise en separat identitetsattest.

Andre Dokumenter Som Du Kan Blive Bedt Om At Indsende

  • Flere fotografier
  • Lægeattest udstedt af din læge
  • Et eksamensbevis for et førstehjælpskursus, der er trafikrelateret.
  • Hvis du ikke er nordisk orange statsborger, skal du fremlægge en opholdstilladelse.

På trods af dette kan du blive bedt om at fremlægge ekstra dokumentation af de lokale myndigheder. Det sker oftest, hvis myndighederne mener, at du skal bevise dit ophold i Danmark.